Monday, October 8, 2007

Seminariegruppen

Seminariegruppen

Utbildningen har hållit på ett tag och jag har hamnat i en seminariegrupp. Vi skall lära oss vetenskapligt förhållningssätt och får sitta sammanbuntade i en sal emellanåt där det är meningen att vi skall diskutera den litteratur som vi antas ha läst. En del av den är rätt svår och många sitter och skruvar på sig när vi skall diskutera de olika punkterna.

Våran seminarieledare är väl helt okej för att vara seminarieledare. Han försöker vara hjälpa oss att förstå de rätt avancerade vetenskapsfilosofiska texterna. Han vill diskutera hävdar inte att han har rätt. Det hjälper oss kanske inte så mycket. Vi vrider på oss sliter med litteraturen och sitter mestadels tysta. Han har en rätt bra kvalité. Han delar ut alla kopior till oss och behandlar oss vuxet och respektfullt. Det uppskattas.

Allting blir lite roligare när vi snackar ihop oss några stycken om att plugga tillsammans. Det blir lite lättare att försöka luska ut vad de kräver av oss och vad de menar i böckerna när vi är flera. Snacket under kaffepauserna gör allting lite lättare och mer avdramatiserat.



No comments: